Ta chansen att prova på reklamfilmsbranschen för en dag! I Filmskaparna gäller det för er att uppdelade i lag skapa en reklamfilm. Kanske för att “sälja in” bruden till brudgummen, för att visa hur förträfflig jubilaren är eller så väljer ni ett helt annat tema som intresserar er. Med hjälp av era galna idéer, en massa rolig rekvisita och teknik av högsta kvalitet skapar ni era filmer. Allt under ledning av våra professionella eventledare. Låt kreativiteten flöda!

Aktiviteten startar med en introduktion med det viktigaste ni behöver veta. Därefter tilldelas ni en väska innehållande filmkamera, mikrofon, stativ, filmklappa, manushäfte och en hel del rolig rekvisita.

Ni börjar med att konstruera en story för filmen och skriver ner den scen för scen i ert manus. Ni kommer överens om vem som är kameraman, ljudansvarig, skådespelare och så vidare. Det finns många roller både framför och bakom kameran, så aktiviteten passar verkligen för alla – blyg som utåtriktad.

Sedan är det dags för filminspelning! Hitta den perfekta miljön för just er film. Använd rekvisitan ni fått i väskan – eller hitta egen rekvisita i närområdet. Låt sedan kameran rulla, bjud på er själva, skratta, ha roligt och gör precis så många omtagningar ni vill.

Därefter redigerar vi ert filmade material till en färdig reklamfilm enligt ert manus, med snygga effekter och musik. Ni får sedan en nedladdningslänk till den färdiga filmen via mejl, så att ni kan titta och njuta av era fantastiska prestationer tillsammans. Många gånger om!

Filmskaparna fungerar precis lika bra till möhippan och svensexan som till födelsedagsfirandet. Aktiviteten passar för alla typer av grupper och åldrar. En helfestlig aktivitet där ni får umgås och lära känna era vänner på ett helt nytt sätt, genom kreativitet, samarbete och många skratt!

Exempel på den utrustning ni använder er utav:

– Systemkamera Sony A58 – Full HD kamera med 18-55 objektiv för grym bild och ljusupptagning samt auto-fokusering för enkel hantering
– Dynamisk fristående mikrofon med tillhörande mik-bom för att fånga konversationer i miljö där kamerans egen mikrofon annars inte räcker till
– Kamerastativ, Filmklappa & Manushäfte
– Blandad rekvisita som lätt får fantasin och inspirationen att flöda